Søparken er en boligbebyggelse bestående af fem tre-etages blokke, der er opført i gule mursten, og beliggende med grønne friarealer omkring sig.   

Bebyggelsen er opført i 1935, som en meget tidstypisk, funktionalistisk parkbebyggelse. Funktionalismen var en international arkitekturstrømning, der tilbød beboerne store, sunde boliger med lys og luft omkring sig, og i øvrigt med en 'stram' arkitektur uden overflødig facededekoration. Dette lever Søparken op til - i en arkitekturguide står der bl.a. om Søparken, at "friarealerne er smukt beplantede og hver bolig er forsynet med altan" (Arkiték Lokalguide for Sundbyerne, 1978).

Søparken er udtryk for en særlig dansk variation af funktionalismen, der søgte at kombinere internationale principper med solide danske håndværkstraditioner og typiske danske byggematerialer som fx mursten.

Søparken er tegnet af den danske, funktionalistiske arkitekt Frode Galatius (1890-1977), der primært har sat sit præg på Amager og i Nordsjælland med sine boligbebyggelser og bankbygninger - se mere på Wikipedia 

Ejendommen har 126 lejligheder, fordelt på 1, 2 og 3 værelses lejligheder, alle med eget køkken og bad. Ejerforeninegn driver et fællesvaskeri som beboerne kan benytte.

 

E/F Søparken
Bachersvej 43-37
Sorrentovej 2-12
Marengovej 2-12
2300 København S
CVR: 32618235

Advokaterne i Rosenborggade
Rosenborggade 3
1130 København K
Tlf.: 33 11 63 64

Email: info@bjd-advokater.dk
Hjemmeside: http://www.bjd-advokater.dk


Vi har opbygget en betydelig ejendomsadministration, der både rummer andelsboligforeninger, ejerforeninger, almene boligorganisationer og private udlejningsejendomme.

Antal besøgende: 29147 (denne uge: 545)